Dip in aanvoertemperatuur ten behoeve van warmtelevering vloerverwarming

Dip in aanvoertemperatuur

7-12-2023
In uw project ervaren wij momenteel een dip in de aanvoertemperatuur van de warmtelevering, benodigd voor de vloerverwarming.
U kunt hier last van krijgen doordat de ingestelde en gewenste temperatuur niet wordt bereikt, of doordat het wat langer duurt voordat de gewenste temperatuur wordt behaald.
Ons serviceteam is bezig dit probleem te verhelpen.
Wat u zelf kunt doen:
Houdt de ingestelde temperatuur zo constant mogelijk. Dit kan door géén gebruik te maken van de nachtinstelling.
Een constante temperatuur voorkomt het afkoelen van de vloer gedurende de nacht en daarmee een piek in de ochtend. Tot het moment dat het serviceteam het probleem heeft verholpen, vergt een dergelijke piek even wat teveel van de installatie. Een constante temperatuur is ook beter voor uw eigen portemonnee.
Voor nu vragen wij u om géén nachtverlaging toe te passen en als de problemen weer verholpen zijn om ook géén of maximaal 1 – 1,5 graden nachtverlaging per ruimte in te stellen.
Ook een verschil van meer dan 2-3 graden tussen de aanwezige ruimten zal resulteren in een oncomfortabele situatie, waarbij gewenste temperaturen mogelijk niet behaald kunnen worden.
Het afkoelen en opwarmen van de vloer leidt tot een verhoogd benodigd piekvermogen, oncomfortabele situatie en een verhoogd energieverbruik en daarmee tot toenemende verbruikskosten.
Wij doen ons uiterste best om het ongemak voor u zoveel als mogelijk te beperken en wij houden u op de hoogte van het verloop van de herstelwerkzaamheden.

Warm aan het IJ 3.1 - Archief

Serviceberichten

Technische berichten